Bra att ha ombord på segelbåten

När man är ute och seglar finns det många saker som kan vara antingen praktiska eller bara rolig att ha ombord. Här tar vi en titt på några av de bästa sakerna att ta med sig när man ger sig ut och seglar. Vi räknar dock med att alla redan har tänkt på saker som flytväst.

Polariserade solglasögon

Det finns inte en enda seriös seglare där ute som inte har med sig ett par polariserade solglasögon när de ger sig ut med båten. Vad dessa gör är att de reducerar ljuset som reflekteras i vattnet och låter irisen vara mer öppen, och på så sätt förbättrar synen. Det är och smart att välja ett par som inkluderar UV-skydd.

Pannlampa

Det kan bli överraskande mörk på en båt om man är ute på natten. Och måste man hålla på med seglet eller något annat som kräver två händer kommer man vara väldigt tacksam för den enkla pannlampan. Se då även till att dra med extra batterier.

Ordentliga kläder

Det kan kännas som man inte behöver något annat än en t-shirt och ett par shorts när man står på däck en varm sommardag. Men temperaturen kan snabbt förändras när solen går ned eller bara går i moln. Se därför till att ha en riktigt seglingsjacka och ett par långa byxor med i packningen.

Underhållning ombord

När vädret kanske inte är det bästa eller man lagt till för kvällen är det trevligt att ha med sig något som kan underhålla. En bok kan vara det perfekta valet och att läsa till vågornas skvalp är något många uppskattar. Gillar man spel kan man alltid dra upp mobilen och spela en omgång eller två . Har man skaffat wifi till båten kan man ju dessutom välja att spela online som på ett casino, och kanske få ett riktigt bra erbjudande.