Underhåll på en husbåt

Det kan vara betydligt mer underhåll på en husbåt än vid ett annat boendealternativ. Även om tjusningen kanske överväger det hela. Vattnet är alltid en beståndsdel som kan ställa till det. Det gäller att se till så att inget oväntat händer och att man regelbundet håller koll på sin husbåt.

Det allra bästa är att under vintertid ha en fast adress där man kan ankra sin husbåt. Det blir så mycket enklare med att hålla ordning och kolla på allt som har med farkosten att göra. I de flesta städer med anknytning till vatten har ställen där man kan hyra och ankra sin husbåt. Kolla upp med den kommun som du ska bo i om vilka regler som gäller.

Vintertid kan också vara en tid då man håller på inomhus och fixar med sin båt. Det kan vara att man vill byta ut någon inredning eller annat. Sommaren så vill man ju försöka att njuta av det härliga vädret men också fixa det som ska fixas på utsidan. Väder och vins kan slita hårt på en husbåt så det gäller att vara alert och se om det är något som måste lösas på direkten eller om det går att avvakta.