Sysselsättning under segelturerna

Det är ju inte alltid som man måste vara på däck för att sköta seglingen. När man lagt till vid någon skön naturhamn så kan man koppla av och hitta annan typ av sysselsättning under segelturerna. Det gäller att innan man åker iväg packar med det som man behöver under sin segeltur.

Spel är något som kan få ligga i segelbåten hela sommaren. Se till att packa med roliga spel som ni kan få glädje av under hela sommaren. Det är ju så att det inte alltid är fint väder utan det kanske kommer dagar då regnet står som spön i backen och man inte vill ge sig iväg från sin naturhamn. Utan man kanske blir där i en eller två dagar och då behöver man sysselsättning så man får dagarna att gå. Kanske är det dags att lära sig att sticka eller virka. Se till att du har det som behövs för detta med dig ombord.

Det kan också vara så att båten behöver ett visst underhåll och man får försöka att fixa det man kan medans man står still och inte är ute på öppet hav. Det går även att städa sin båt och hålla den ren och fin medans man är i hamn. Det gäller att man hittar sysselsättning för alla som är ombord. Ett trådlöst nätverk med internetuppkoppling är alltid bra att ha för att kunna spela spel och se på serier och film. Så fort det lugnat sig och solen börjar skina igen är det att lägga ut och ge sig ut på öppet vatten igen iväg till nästa hamn.