Olika typer av båtar

Det finns olika typer av båtar som kan passa alla olika typer av människor. Du kanske är seglingstypen som gillar när vinden tar i och för båten framåt. Andra gillar farten när man drar på en riktigt stor motorbåt. Andra gillar lugnet med en roddbåt och andra bor på sin båt.

Att bo på husbåt är något vi har skrivit om tidigare. Det kan vara något väldigt speciellt med att bo på vatten. Nu kanske det inte är något som passar för all då en del vill ha en fast punkt i livet. Kanske gärna nära vatten så man kan ha en båt liggande vid bryggan för att ge sig ut på hav eller sjö. Gillar man att fiska så kan det räcka med en roddbåt med en liten motor att kunna ta sig ut på avkopplande fisketurer.

Att ha en båt förpliktigar, det krävs en hel del arbete när den inte ligger i vattnet. Ju större båt desto mer arbete krävs vid upptagning och sjösättning. Vintertid så kan det finnas en fördel att ha sin båt så till att man kan arbeta med den inför kommande säsong. Det kan behövas lagas något eller bara förbättra, måla och fixa med sin båt.