Planera inför sommarens segelsemestern

Vi befinner oss i mitten av januari och det är länge kvar tills båtar ska sjösättas och vi kan ge oss ut på öppna vatten. Det kan vara läge att sätta er ner och planera inför sommarens segelsemester eller de turer ni ska göra med er båt.

Ni kanske har era favoritplatser som ni regelbundet besöker varje sommar. Se om det inte finns något nytt och spännande som ni kan besöka sommaren 2019. Som alltid så vet man inte hur vädret kommer att bli. Det kan mycket väl bli en sommar med ömsom sol och ömsom regn.

Det gäller att vara beredd på det mesta och se till så att man har sysselsättning i båten om man inte kan befinna sig ute på däck. Ett kraftfullt 4G modem så man har en bra Internetuppkoppling är något idag som både vuxna, barn och ungdomar kräver. med Internet ombord så kan ni spela online spel, se på film och lyssna på musik.

Även om sommarens rutt är väl planerad så lämna öppet för avstickare om man skulle hitta någon pärla eller få något bra tips om någon fin vik att lägga till vid. Har man semester så har man och då kan även det oplanerade vara fina upplevelser. Se till att ni har gott om tid när ni ger er ut. Det är aldrig roligt att stressa sig igenom en seglats.

Det finns mycket fint att upptäcka i våra Svenska farvatten så sätt er ner och titta på eventuella platser som ni kan tänka er till sommaren. Lycka till!