Så inreder du din båt

Att inreda på en så pass liten yta som en båt oftast har kan bli en utmaning. Dock finns det många knep och stilar du kan inreda med för att få plats med alla saker och skapa ett hem med samma standard som på land.

Ett tips är att skapa förvaring under båtgolvet för att lasta in dricka, köksredskap eller konserver. Du kan även ordna liknande förvaring i allrummet där du kan ha allt från ficklampor till flytvästar. Med hyllor längs väggarna kan du skapa trivsel genom ett bibliotek.

Populära stilar

Det går naturligtvis att inreda i marin stil, vilket aldrig går ur tiden. Satsa då på blå och vita färger med klassiska motiv på kuddar och handdukar som ankare, fiskar eller snygga randiga mönster. Du kan också ha små tavlor eller bonader med motiv från havet.

En trend som funnits de senaste åren är att skapa en hotellkänsla med färger i beige och vitt tillsammans med material som ekfanerad plywood. Lägg även till en vit ullig matta och flera ljusa kuddar både i sovrummet och till soffan för en fräsch New England-stil.

Rusta upp din båt

Kanske har du redan en bra grund i din båt med fina trädetaljer men behöver byta ut dynor och kapell. Du kan då välja en enhetlig stil i antingen marina eller ljusa färger och satsa på mycket ljus i båten genom fönster eller en glasdörr.

Husbåtar blir alltmer populära. Därför går inredningen alltmer mot en stil som du vill ha hemma, men ändå anpassad till båten. Ett funktionellt vitt kök, lyxiga detaljer, ett komplett allrum eller till och med ett solrum för längre seglatser är trender som syns inom båtinredning.